آزمون ورودی مدارس انرژی اتمی دوره اول (ششم به هفتم)
اولین مدرسهٔ دوره اول انرژی اتمی، سال ۱۳۹۳ در تهران تأسیس شد. این مدرسه در ابتدا فقط در پایهٔ هفتم و از بینِ پسران، دانشآموز ثبتِنام کرد، اما امروز، مدارس دوره اول انرژی اتمی در هفت شهر و در واحدهای دختران و پسران اقدام به ثبتِنام دانشآموزانی میکنند که در آزمون ورودی این مدارس پذیرفته شوند.
مدارسِ انرژی اتمی
مجموعه مدارس انرژی اتمی، سال ۱۳۶۹ در مقطع دبیرستان (دوره دومِ امروزی) راهاندازی شدند. در آن سال به درخواست سازمان انرژی اتمی ایران، گروهی تحت رهبری سعید حجاریان دبیرستان پسران انرژی اتمی را در محلهٔ امیرآباد تهران تأسیس کردند. از همان ابتدا معلمهایی که برای تدریس در این مدرسه انتخاب شدند، از بین بهترین معلمهای شهر گزینش شدند. دانشآموزانِ این مدرسه خیلی زود در عرصههای مختلف خودی نشان دادند، به ویژه در زمینهٔ مسابقات علمی (مثل کنکور و المپیاد و رباتیک) این مدرسه به یکی از مدارس شاخص ایران (به تعبیری مهمترین مدرسهٔ غیردولتی در ایران) تبدیل شد. امروز در کنار واحدهای تراز اول مدارس سمپاد، مدارس انرژی اتمی جزو محبوبترین مدارسِ دانشآموزان و اولیا در شهرهای مختلف به حساب میآیند. باشگاه المپیاد انرژی اتمی در کنار باشگاهِ مدارسِ حلی۱ و فرزانگانِ۱ تهران، پرافتخارترین مجموعهٔ المپیادی در کشور است. در سه دههٔ گذشته، رتبههای درخشان در کنکور نیز از دستاوردهای دانشآموزان این مدرسه بوده است. بعد از تأسیس موسسهٔ آموزشی و فرهنگی غیرانتفاعی صنعت هستهای کشور در سال ۱۳۹۳ زیر نظر سازمان انرژی اتمی، مدارس انرژی اتمی نیز گسترش یافتند. متوسطهٔ دوره اول پسران در تهران اولین مدرسهای بود که در این سال راهاندازی شد؛ اما به مرور متوسطهٔ دوره دوم و اول دخترانِ تهران و بعد مجمتع آموزشی در قزوین تأسیس شدند. امروز مدارس انرژی اتمی در هفت شهرِ کشور و در مقاطع مختلف تحصیلی برای دختران و پسران خدمات آموزشی ارائه میکنند.
ثبتِنام و آزمون ورودی مدارس انرژی اتمی (دورهٔ اول متوسطه)
مدارس انرژی اتمی در شهرهای مختلف ممکن است شرایط مختلفی مانند معدل و محل سکونتِ داوطلبان را مورد بررسی قرار دهند اما به طور کلی آزمونِ ورودی در مقاطع مختلف معیار اصلیِ ثبتِنام در این مدارس است. در دورهٔ اول نیز آزمون ورودی در همهٔ شهرها برگزار میشود و بر اساس نتایج آن، دانشآموزان رتبهبندی میشوند و در اولویت ثبتِنام قرار میگیرند. از سال ۱۳۹۳ که اولین مدرسهٔ دوره اول انرژی اتمی در تهران تأسیس شد، به شیوههای مختلفی آزمون سنجش استعداد برگزار شده است اما همواره محتوای اصلیِ این سنجش، ریاضیات بوده است. در برخی سالها آزمون فقط در یک مرحله برگزار شده و گاهی در دو مرحله، گاهی با برخی پذیرفتهشدگان در یک مرحله، مصاحبه هم شده است و در برخی سالها هم کلاسهایی برای پذیرفتهشدگانِ مرحله اول برگزار شده است و از میان آنها (با توجه به عملکردشان در آن کلاسها) افراد مورد نظر انتخاب شدهاند. اما از سال ۱۴۰۱ کمیتهای در موسسهٔ فرهنگی و آموزشی انرژی اتمی تشکیل شد تا نظامی یکپارچه برای این آزمونها ایجاد کند که باعث شد در سال ۱۴۰۲ آزمونهای ورودی شهرهای مختلف در واحدهای پسران و دختران مدارس انرژی اتمی، هماهنگ برگزار شود. هماکنون از طریق مراجعه به سامانهٔ پیشثبتِنامِ استعدادسنجیِ مجموعه مدارسِ انرژیاتمی میتوانید برای شرکت در این آزمون اقدام کنید. مرحلهٔ اول آزمون ورودی برای دورهٔ اول در ۲۶ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ و مرحلهٔ دوم در ۲ خردادماه ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد. آزمون مرحلهدوم مخصوص پذیرفتهشدگان در مرحلهٔ اول است.
✜ مباحث آزمون ورودی مدارس دوره اول انرژی اتمی چه چیزهاییاند؟
- ریاضیاتِ دبستان
- هوش و خلاقیتِ ریاضی
✜ تعداد شرکتکنندگان در آزمون ورودی دوره اول مدارس انرژی اتمی چقدر است؟
- کل کشور: حدود ۵۰۰۰ نفر
- تهران: حدود ۲۷۰۰ نفرکل کشور: حدود ۵۰۰۰ نفر
✜ ساختار آزمون ورودی مدارس دوره اول انرژی اتمی در مرحله اول و مرحله دوم چگونه است؟
- مرحله اول چندگزینهای
- مرحله دوم تشریحی
آمادگی برای آزمون ورودی مدارس انرژی اتمی (دورهٔ اول متوسطه)
با توجه محبوبیتِ مدارس انرژی اتمی در شهرهای مختلف، هر سال تعداد زیادی از داوطلبانِ شرکت در آزمون ورودی این مدرسهها به دنبال منابعی می گردند که بتوانند خودشان را برای این آزمون آماده کنند. اما مجموعهٔ انرژی اتمی به طور کلی منبع مشخصی برای آزمون ورودی دوره اول معرفی نمیکند و مجموعه سؤالاتِ کاملِ آزمونهای ورودی انرژی اتمی معمولاً منتشر نمیشوند و همین موضوع به سردرگمی بیشترِ اولیا و دانشآموزان انجامیده است. به همین دلیل مؤسسهٔ سیستان برای اولین بار اقدام به برگزاریِ آزمونهای آزمایشی (شبیهساز) آزمون ورودی مدارس دوره اول انرژی اتمی میکند. این آزمونهای شبیهساز بر اساس سؤالاتِ آزمونهای ورودیِ سالهای گذشتهٔ مدرسهٔ انرژی اتمی طراحی شدهاند و در برخی موارد از همان سؤالها استفاده شده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر دربارهٔ این شبیهسازهای آزمون ورودی (آزمونهای آزمایشی)، روی دکمهٔ زیر بزنید.
همچنین میتوانید در کلاسهای آمادگی آزمون شرکت کنید. کافی است با ما تماس بگیرید.
شمارهٔ تماس: ۰۹۱۰۲۲۴۱۴۹۷