طبق شواهد موجود، وِیچی یا گو (go) قدیمیترین بازیِ رومیزی در دنیاست که همچنان بازی میشود. گویا این بازی حدود چهار هزار سال پیش در چین طراحی و ساخته شده است. در مناطق مختلف جهان نامهای متفاوتی بر آن گذاشتهاند: گو، بادوک، ایگو. وِیچی نامی است که چینیها، بازی را با آن صدا میزنند.
وِیچی یک بازیِ فکریِ استراتژیک و جزو بازیهایی است که به بازیهای قلمرویی مشهورند. با اینکه وِیچی همواره در شرقِ آسیا محبوبترین بازیِ فکری بوده است اما کشورهای غربی اخیراً به این بازی روی آوردهاند و البته با سرعت زیادی در حال فراگیر شدن است. انستیتو ریاضیات سیستان قصد دارد به ترویج این بازی در ایران کمک کند.
امکانهایی که در یک صفحۀ بازی در وِیچی ممکن است رخ بدهند، بسیار زیاد است و همین موضوع بازی را جذاب و البته پیچیده میکند. همین وجودِ امکانهای فراوان باعث شده است که برخلافِ شطرنج، سالهای زیادی طول بکشد تا کمپانیهای بزرگ بتوانند هوش مصنوعیای را توسعه دهند که بتواند به شکل قابل قبولی با انسان، وِیچی بازی کند.
ماجرای ارتباطِ هوش مصنوعی و وِیچی یک درام تمامعیار است که هم تاریخ هوش مصنوعی و هم تصور انسان از توانمندیهای خودش را تغییر داد. همین قصۀ جذابِ رقابت انسان با ماشین بر سرِ پیروزی در وِیچی، بسیاری از افراد را در کشورهای مختلف به یادگیریِ این بازی علاقهمند کرد. بیراه نیست اگر بگوییم ما هم جزو همان افراد بودهایم.
به دلیل پیچیدگیهای وِیچی و اینکه این بازی در ایران گمنام بوده و تقریباً هیچکس آموزشِ آن را جدی دنبال نکرده است، در انستیتو تصمیم گرفتیم دو بازیِ سادهتر را برای شروع معرفی کنیم و آموزش دهیم. هر دوی این بازیها روی صفحۀ وِیچی و با مهرههای آن انجام میشوند که انستیتو سیستان با کیفیتی مثالزدنی آنها را تولید کرده است.
راههای زیادی وجود دارد که کسی توانایی استدلال خود را پرورش دهد یا بر میزانِ تمرکز خود بیفزاید. استفاده از بازیهای فکری یکی از این راهها است. بین این بازیها، وِیچی یا گو یک گنج تمام عیار است. برای مواجه شدن با دنیایی از محتوای متنی و تصویری و بازیهای آنلاینِ گو (go)،
روی بخش مورد نظرتان کلیک کنید